SEX EDUCATION

De schrik van ongeveer elke biologie docent.

Een groep tieners/pubers uitleggen wat seks nou precies is, hoe de geslachtsorganen eruitzien en als klap op de vuurpijl ook nog een condoom omrollen.

Ik weet natuurlijk niet hoe jouw seksuele voorlichting is gegaan, maar ik weet van die van mij dat bijna de hele klas al iets van seksuele handelingen had verricht en de docent er zelf net zo lacherig over deed als zijn publiek.

Het heeft denk ik nog geen 15 minuten van de les in beslag genomen, er werd een condoom over de achterkant van een stoffer en blik stoffer gerold en daar moesten we het mee doen.

Gelukkig werd er bij ons thuis wel over gesproken en heeft mijn lieve moeder mij op vrij jonge leeftijd het een en ander verteld.

Wat ik me daar ook nog goed van kan herinneren is dat mijn moeder mij ook heel goed heeft geleerd dat mijn lijf van mij is en als ik niet wil dat er iemand aan mijn lichaam zit dat ook absoluut niet mag.

Ik moet toegeven dat ze dat goed aan heeft gepakt, wat ze zich misschien niet realiseerde is dat ze me ook heeft geleerd dat mijn lichaam dus heilig is, mijn verantwoordelijkheid en ik het zeggenschap er over heb.

Daarmee heeft ze mij ook een stuk eigenwaarde mee gegeven zonder het door te hebben, een soort bijwerking.

Toen ik een jaar of 13 was gingen we dan samen naar de sauna, ik moest echt een drempel over om in mijn blootje te staan waar andere mensen bij waren maar toen ik letterlijk de eerste stappen had gezet ging dat best goed.

De achterliggende gedachten daar weer van was dat ik natuurlijk allemaal lijven te zien zou krijgen, kleuren, maten, leeftijden, geslachten, haren, rimpels en ga zo maar door.

Dit is het menselijk lichaam in al zijn vormen en kleuren; ik hoor het d’r nog zeggen.

Fascinerend; die blote lijven, ik vond het wel wat hebben.

Zo groeide ik op als vrij vervelende puber maar toch met over all een goed en stabiel zelfbeeld.

Nu ik wat ouder ben en in de start fase zit van mijn bedrijf realiseer ik me steeds meer dat ik iets terug wil doen, ik wil dat iedereen blij is met het lijf waar die in geboren is of wat je hebt gecreëerd voor jezelf.

We hebben er namelijk maar 1 en daar moeten we goed voor zorgen.

Mijn theorie is; goede seks begint met jezelf en goede seks kan alleen jij definiëren omdat jij weet wat je fijn en lekker vindt.

Zelfvertrouwen is in veel dingen heel belangrijk, wil je iemand iets verkopen dan zal je het product aan moeten prijzen met zelfvertrouwen, wil je iets voor elkaar krijgen bij bijvoorbeeld je ouders of partner, dan zal je veel overtuigender overkomen als je er zelf in gelooft.

Met seks is dat niet anders, want als jij al niet weet wat je lekker vindt of hoe prachtig je eigenlijk bent, hoe kan een ander dat dan zien en hoe kan je er dan zelf van genieten.

Je hoort het al, de basis is voor mij; Zelfvertrouwen.

En als we dan weer terugkomen op het seksueel onderwijs dan krijg je niet echt zelfvertrouwen van een docent die zelf niet eens vertrouwen heeft in zijn biologieles.

Dan kan je seks misschien zelf wel eng gaan vinden of er afkeer tegen hebben.

Want wie durft er nou iets te vragen in een klas met jongens en meisjes door elkaar die elkaar ook nog eens veroordelen.

Daarom wil ik jou mee gaan namen in het seksueel onderwijs zoals ik denk dat het bedoeld is, zodat jij dat weer door kan geven aan jouw dierbaren en die kunnen dat dan weer verder uitbreiden.

Hoe ga ik dat doen? 
Video’s, podcasts, blogs en een online community

Note;
Ik wil niemand benadelen met de blogs die ik schrijf, ik wil niemand buiten sluiten of alleen maar de labels hem en haar gebruiken, daarom probeer ik meer te schrijven vanuit de mens.
Mocht dit een keer niet lukken of ik verwoord iets niet correct, laat het me dan alsjeblieft weten.

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Onze webshop staat nog in de steigers, maar komt eraan. Wil jij als eerste weten wanneer je onze prachtige producten kan bestellen? Schrijf je dan nu in!